Een ongekend grote orderportefeuille geeft veel vertrouwen in de toekomst

Bijna een jaar na de wisseling van het directieteam van Manders Totaal heeft de nieuwe ingezette koers bewezen de juiste te zijn. Manders Totaal heeft zich naast de uitgebreide nieuwbouw- en retail activiteiten, weer gericht op de verduurzaming van bestaande gebouwen met de nadruk op niet alledaagse werken. “Onze eigen vakmensen willen geprikkeld worden en hun vakmanschap moet worden uitgedaagd” aldus directeur Vastgoedonderhoud, Thomas Swinkels. “Ik ben in 2018 bij Manders in dienst getreden omdat het eigen korps aan vaklieden mij enorm aansprak. Die basis maakt dat we complexe werken kunnen maken en vanuit een ontwerpfase mee kunnen denken over een echt geïntegreerde aanpak zonder dat het direct 100 woningen moeten zijn. Met name in de aanpak van individuele woningen en bijzondere gebouwen kunnen wij onze meerwaarde laten zien, dat is dankbaar werk waar we ongelooflijk trots op zijn!”.


Thomas Swinkels, directeur
Vastgoedonderhoud BV

De meest opvallende onderhanden projecten: deze kenmerken zich door de multidisciplinaire aanpak en het vaak monumentale karakter, van het gebouw.

  • Het Van Gend en Loos gebouw in Helmond, kozijnvervanging, beglazing en schilderwerk
  • Het Arsenaal in Grave (rijksmonument), houtrotsanering, deelvervanging, glas- en schilderwerk, diverse bouwkundige aanpassingen en reinigings- en impregneerwerk.
  • LLTB toren in Roermond (gemeentelijk monument) , kozijnvervanging, na-isolatie, glas en schilderwerk.
  • Villa Casimir Roermond, (gemeentelijk monument), glas- en schilderwerk.
  • St Anna buurthuis Helmond, (gemeentelijk monument), deelvervanging, glas- en schilderwerk.
  • Sancta Maria in Deurne, glas in stalen kozijnen, na-isolatie, diverse bouwkundige werkzaamheden en schilderwerk.
  • Maaskantje St. Michielgestel, geluidsanering van 36 woningen. Glas- en schilderwerk, kozijnvervanging, dakisolatie en diverse overige bouwkundige werkzaamheden.
  • Schoolgebouw Margaretha – Maria Parochie in Tilburg. Aluminium kozijnen ter vervanging van staal, renovatie monumentale deuren en glas- en schilderwerk

Terug naar wie we waren
“Van oudsher zijn we een echt onderhoudsbedrijf, het is mooi om te zien dat we deze positie weer terug hebben”, aldus Wim Hillenbrink, algemeen directeur. “Hoewel ik zelf verantwoordelijk ben voor de nieuwbouw- en retail activiteiten en voor ons dochterbedrijf CAS Nederland BV, vind ik het geweldig dat onze orderportefeuille weer gevuld is met werken waar we al onze disciplines in kwijt kunnen. Dat zal altijd onze basis zijn. Samen met Thomas hebben we ons bedrijf weer de positie gegeven die het verdient, daar ben ik oprecht trots op!”

 

 

 

 

Wim Hillenbrink,
algemeen directeur

Werkmaatschappijen: Manders Totaal kent 3 externe werkmaatschappijen. Naast Manders Totaal Schilderwerken BV en Manders Totaal Vastgoedonderhoud BV is het in Venray en Düsseldorf gevestigde CAS Nederland BV, actief op het gebied van beschermende coatings op civiele kunstwerken en gebouwen, tegen graffiti en het plakken van posters en stickers.