We hadden een werknemer die met pensioen ging en toch een aantal dagen bij ons wilde blijven werken. ‘Het is hier te leuk!’ was zijn reactie. Dat maakt me trots. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt weten we nog steeds vakmensen met het juiste Manders-DNA uit de regio Helmond aan ons te binden; stuk voor stuk nette en gedreven timmermannen en schilders die hun vak verstaan. Wat ons onderscheidt? De afwisseling in het werk, de mogelijkheden om door te groeien en het contact met bewoners.
Wanneer we een vastgoedonderhoudswerk opleveren is dat een feestje voor onze projectleiders én voor onze opdrachtgevers. De bewoners vertelden dat ze er aanvankelijk tegenop zagen. Maar achteraf zijn de bewoners blij met het resultaat en de geleverde kwaliteit. Standaard vragen onze mensen om de stofzuiger om alles tiptop achter te laten. Laatst vertelde één van onze schilders dat de dame bij wie ze drie dagen eerder geschilderd hadden de keet instapte waar ze zaten te lunchen: “Och jongens, hebben jullie pauze? Kom even een bakske koffie drinken!” Natuurlijk deden ze dat.

Bewonerscommunicatie
Om bewoners vooraf te informeren over de werkzaamheden, is er op onze website een bewonersportaal. Hier staan foto’s met de namen van de vakmensen die over de vloer komen. In een film laten we zien aan hoe we het project aanpakken en wat de bewoner kan verwachten. En we geven informatie over het onderhoud en behoud van de getroffen voorzieningen. Bij grotere geluidsisolatie of verduurzamingsprojecten organiseren we bewonersbijeenkomsten.

Tevredenheid
Uit de tevredenheidsenquêtes komt gemiddeld het rapportcijfer 8,5. Een bewijs dat onze aanpak werkt. Deze reactie spreekt boekdelen: “Ik wil u een compliment maken over de timmermannen. Ze waren behulpzaam, kundig, vriendelijk, correct, (humor niet te vergeten) en harde werkers. Ook de schilder was erg beleefd en kundig. Ik moet u zeggen dat ik blij ben dat het erop zit, maar met deze mensen ging het prima!” Zo’n reactie geeft mij volop energie, elke dag opnieuw.

Ben je een schilder of timmerman en wil je het samen met ons nog leuker maken? Stuur een WhatsApp naar 06-24 58 94 42 met daarin je naam en ik nodig je uit voor een kennismakingsgesprek. Moet je doen!

Rian van Eersel-Rutten, office manager.