Thomas Swinkels

“Wat ik heel prettig vind, is dat er bij Manders Totaal stuk voor stuk echte vakmannen in dienst zijn. Dat vakmanschap van de timmermannen en de schilders geeft mij elke dag een heel goed gevoel. Vooral als ik zie dat zij zelf we er trots zijn op het verduurzamen van een karakteristiek gebouw of bewoners helemaal tevreden achterlaten in hun geïsoleerde woning. Zij zorgen er met hun vaardige handen voor dat zo’n gebouw echt klaar is voor de toekomst. Ze voegen daarmee iets toe aan het pand en de omgeving.”

Aan het woord is Thomas Swinkels. Begin 2018 is hij begonnen als directeur van Manders Totaal Vastgoedonderhoud. Samen met Wim Hillenbrink, al jaren een bekend gezicht bij Manders Totaal, vormt hij de directie.

Focus op verduurzamen van vastgoed
Met de komst van Thomas Swinkels is de focus van Manders Totaal Vastgoedonderhoud gelegd op het verduurzamen en onderhouden van vastgoed. Het onderhoudsschilderwerk zal hier binnenkort ook deel van uitmaken. De eerste mooie stappen in het verduurzamen zijn al gezet, met als meest recente project Het Vleuterhuys in Utrecht.
Thomas Swinkels is geen onbekende in de wereld van het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Voor zijn overstap naar Manders Totaal werkte hij onder andere bij Dura Vermeer, Koninklijke BAM en Van Aarle De Laat.

Samen optrekken
Thomas: “Waar ik echt veel energie uithaal, is het samen met de opdrachtgever optrekken in een onderhouds- of verduurzamingsproject. We geven een eerlijk advies en kijken graag met elkaar hoe we het karakter van een pand kunnen versterken of kunnen behouden. Samen met de opdrachtgever – en altijd met respect voor het karakteristieke pand en de huidige of nieuwe bewoners – maken we vastgoed en leefomgeving mooier en leuker.”