Meneer ter Beek, 74 jaar: “Vroeger ging ik hier naar school, naar de Anslijnschool aan de Vleutenseweg. Mooie jaren heb ik hier gehad. Ik ruik nog de geur van het hout op een warme zomerdag. Elke dag kom ik er langs als ik de hond uit laat. Ik heb het pand zijn statige uiterlijk zien verliezen. Met pijn in het hart zag ik de graffiti, de ingegooide ramen. Toen hoorde ik dat het pand gerenoveerd zou worden, was ik blij. Ik keek er naar uit het pand weer in zijn volle glorie aan de Vleutenseweg te zien staan. Mijn dochter woont er nu en weet je wat nóg mooier is? Mijn kleinzoon gaat er straks naar het kinderdagverblijf, zodra de uitbreiding van het gebouw ook af is. Als ik nu op een warme zomerdag bij mijn dochter binnenstap ruik ik het weer: het hout. Pure nostalgie!”

Manders Totaal: “We hebben in Utrecht een oud schoolgebouw getransformeerd naar appartementen. Wij behouden hierbij de karakteristieke uitstraling van het pand en hebben de sierklossen gerenoveerd en 102 (!) duurzame hardhouten kozijnen met HR++ beglazing geplaatst. De stalen sierhekken zijn compleet gereinigd en teruggeplaatst in de nieuwe voordeur”.

Vleuterhuys Utrecht

Geluidsisolerende maatregelen / geluidssanering

Wanneer Manders Totaal Vastgoedonderhoud karakteristieke gebouwen transformeert en renoveert, kunnen deze bestaan uit:

  • dakisolatie
  • het demonteren en monteren kozijnen (kunststof, aluminium, hardhout) met HR++ glas
  • spouwmuurisolatie

Manders Totaal Vastgoedonderhoud renoveert alles aan de buitenschil van het gebouw. Het pand behoudt hierbij haar karakteristieke waarde voor de leefomgeving (maatschappelijke waarde). Voor de opdrachtgever of eigenaar behoudt het pand haar vastgoedwaarde. Ook kijken we samen met de opdrachtgever of het adviesbureau naar de exploitatiewaarde en kunnen we een meerjaren-onderhoudscontract maken of een onderhoudsberekening voor de toekomst. De nieuwe bewoners ervaren het gemak van het duurzaam gerenoveerde pand.